Saksankirveli-raparperi hilloa

Käytiin tänään anoppilassa ja sieltä mukaan lähti nippu Saksankirveliä. Ihana kasvi joka maistuu aivan anikselle ja ehkä hitusen myös lakritsalle. Appiukko oli tehnyt tosi hyvää hilloa saksankirvelistä ja niinpä minäkin päätin kokeilla. Lisäsin joukkoon muutaman raparperin varren isännän yrttitarhasta.

Ensin kuorin raparperit ja otin myös saksankirvelin varsista hieman kuorta pois, pilkoin kaikki kattilaan, loraus vettä päälle ja kiehumaan. Keitin tovin, niin että olivat mukavan pehmeitä ja värikin oli hieman vaalentunut. Sen jälkeen kaikki soseeksi, pari desiä hujautin hillosokeria sekaan ja hetki kiehumista ja siinä se. Ja a-vot ku tul hyvvee :)

Jos saksankirveli on outo laji niin TÄSTÄ pääset lukemaan siitä lisää.

Tästä kaikki alkoi, vasemmalla saksankirveliä ja oikealla muutama raparperin varsi....

... ja tässä tulos :)

Kommentit

  1. Täytyypä tutustua tuohon saksankirveliin tarkemmin. Kuulostaa herkulta:).

    VastaaPoista
  2. Juu suosittelen, etenkin ne kukan siemenet on kuin aniskarkkeja söisi :) ja kun kasvista voi syödä miltein kaiken.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit kommentoimassa :)