Syystouhuja...



Tänään tuli sitten istutettua 206 kukkasipulia maahan :) Kiitos vain äiteelle lahjasta, nyt vain sitten jännätään keväällä että mitkä nousee ja mihin. Helmililjoja laittelin vähän sinne sun tänne, myös kukkapenkkiin. Tulppaaneja samoin tuli laiteltua vähän sinne sun tänne, aitan seinustalle laitoin myös, olisi hienoa jos siihen nousisivat keväällä kukkimaan. Narsisseja tuli 6 ja hieman ehkä tyhmästi laittelin kolmen ryppäisiin, olisi pitänyt vain laittaa kaikki 6 samaan kohtaan niin olis saanut hienon asetelman, mutta sitä kun innostuu niin ajatus jää puolitiehen!

Narsissi Rip van Winkle, Tumma helmililja Muscari armeniacum ja Kultatulppaani Tulipa clusiana chrysan


Aamupäivästä, kun käytiin isännän kanssa kaupassa nähtiin harvinainen näky. Hirviemo jolkotteli kahden vasansa kanssa keskellä kylän lammaslaidunta! Oli se mahtava ja jylhä näky! Harmi vain ettei ollut kameraa mukana. Hieman huolestutti hirvien suunta, sillä sinne minne jolkottelivat ei metsää ole kovinkaan lähellä, vain peltoja ja järvi, mutta jospa löytäisivät perille sinne minne olivat menossa ja toivottavasti ei emo tai vasat joudu hirvipataan! Mieluiten niitä luonnossa katselee, vaikkakin autoilijoille vaaraa välillä aiheuttavat, vaan toisaalta, kukas se on heidän alueilleen teitä rakentanut....

Päivä vierähtikin ulkohommissa. Kunhan sain kukat mullan alle, ajattelin tehdä jotain syksyistä koristetta roskakatokseen, kun ikinä ei muista kaupasta ostaa kanervia, mutta onneksi omasta pihastakin löytyi materiaalia ja hieman mielikuvitusta kehiin, niin tämmöinen siitä sitten tuli:







Royal Huussin viereen laitoin jo melkein kuolemassa olevat krysanteemit odottamaan pois heittoa, vaan mitäs silmäni näkivätkään, nehän olivat vallan piristyneet ja aivan kuin niissä olisi nuppujakin :) Noh eihän niitä nyt sitten enää pois heitetä katsotaan miten kukan käy!







Pihaltamme löytyi myös aivan mahtava sienirypäskin, harmi vaan että sienet kasvavat juuri siinä paikassa missä Emppu tykkää käydä pissillä :) Joten jätin sienet maahan koristamaan pihaa!


Naapurin isäntä toi meille aarteita :) Vesikelkan ja pellavan loukuttimen. Kelkkaan laitetaan joulun aikaan koristeita, näin kivan asetelman kun Googletin vesikelkkaa, siinä oli havuja ja kauralyhty ja kiva öljylamppu/lyhty palamassa, oli hienon näköinen. Tosin isännän mielestä talvella se ei jouda seisoa koristeena, sillä hänen mielestä sillä tottakai emäntä hakee järvestä vettä pataan, ihan niinkuin ennen vanhaan...hehehehehe.... :) mutta ehkäpä se kuitenkin pysyy koristekäytössä! Kesällä sitten kukkia kelkka täyteen. Ensin se pitää vaan harjata puhtaaksi ja jos sen vielä pellavaöljyllä käsittelisi.
Loukuttimen harjaan puhtaaksi ja laitan aittaan koristeeksi. Tämänkin Googletin kun varmistin että kyseessä on tosiaan pellavan loukutin ja hämmästyin että näitä on huuto.netissä myytävänä hintaan 50€ ja meille vain tämmöinen ilmatteeksi tupsahti pihaan. Ihanaa asua maalla, ei tämmöistä kaupungissa tapahdu.





Lopuksi vielä ruusuinen kuva, oli ihan pakko ostaa itselle piristystä viimeksi kun kävin isolla kirkolla, oli vielä kimppu tarjouksessakin ja hyvin ovat säilyneet. Olkoot ne samalla myös  isännälle synttärikukat, hän kun vaivihkaa siitä tänään minulle muistutti kaupassa, että pitäskö sitä kakkutarpeita....huomiseksi... noh tottahan toki... eli tänään vielä vuorossa kakkupohjan tekoa synttärisankarille ja täytteeksi tottakai oma tekoista omenahilloa :)

Kommentit