Helluntai päivän viettoa

Tänään vietetään kristillisen kirkon syntymäpäivää, helluntaita.

Vesantilalla päivä tosin on kuin mikä tahansa sunnuntai, eli aamusta on jo herätty klo 6:00 auringonpaisteiseen kesä aamuun ja kaffet keitettiin ja aamupalaa syötiin. Isäntä lähtikin siitä sitten Huvilalle hommiin, pitää tilkitä pellavalla Huvilan seiniä.



Itsellä aamu meni kotihommia tehden, sitä kun viikolla on niin kiirusta menee viikonlopuista usein toinen päivä siivoilun merkeissä. Usein tuo päivä on sunnuntai, vaikka se pitäisikin olla viikon lepopäivä, mutta itsellä tuo lauantai on sellainen palautuspäivä viikon töistä ja tohinoista, että silloin tulee enemmänkin lepäiltyä ja vain olla möllöteltyä :)

Aamusta aattelin mennä hieman puutarhan kimppuun, mutta aamun kaunis auringonpaiste olikin hävinnyt ja tilalle tullut raskas pilvikerros...näinköhän vielä tänään sateleekin. Noh muutaman kuvan kerkesin ottaa...itikoitakin alkoi olemaan niin paljon, että pakko oli luovuttaa ja tulla sisälle.

 



Herra Vaahterakin se vain kasvaa

Ja Rouva Tammikin on selviytynyt, vaikka keväällä meilkein joutui uimaan, kun oli sulavedet tehneet Rouva Tammelle uima-altaan, sitkeä Rouva !

Rhodo ei taida tänä vuonna tehdä meille kukkaa, mutta melkoiset kasvustot se on tehnyt, on tainnut kaikki voima mennä noihin lisä "oksien" tekoon, mutta hyvä niinkin :)

puutarhan villi vappupensaskin on kasvanut ja kukkiakin on, voi kun vielä tulisi marjojakin

taidepuutarhaan pitäisi istuttaa muutama kielo ja pitää kehitellä sinne myös lisää tilataidettakin tässä kesän aikana

mmmmmmmansikka kukkii komiasti, toivottavasti tulee pian mantsikan mollukoitakin

sinikärhö ei nyt okein ymmärrä että pitäisi kurotella oksia toiseen suuntaan :)

pihan syreenitkin ovat kasvaneet melko isoiksi, meinaa jo ihan kotiovikin peittyä näkyvistä.. ovi odotteleekin vielä listoja ympärillee, josko ne tänä kesänä saataisiin :)

tuija perhekin on komistunut


vanhasta ovesta isäntä teki pienen "terassin" heppakopin päätyyn, tosin se on aika pimennossa ja puiden alla, mutta pitää kokeilla joskos sinne voisi vetäytyä "piiloon" pitämään meditaatio hetkeä

kukkapenkki on tänä vuonna päässyt vähän rehottamaan, mutta hyvinhän nuo kukat kasvaa vaikkei niitä kovin hoidakkaan :)

 Töissä huomaa, että on kesäaika, jotkut päivät on toooooodella hiljaisia ja ensi viikolla olenkin yksin isossa toimistohuoneessamme, kun molemmat työtoverit  lähtivät perjantaina lomalle. Toinen onneksi tulee jo viikon päästä, mutta voi olla aika hiljainen viikko ensi viikko. Itsellähän tuo loma on vasta heinäkuussa ja silloinkin vain pari viikkoa. Onneksi tässä kesäkuussa on tuo juhannus joka vähän tuo pientä vapaata.

Se on kinkkukiusaus uunissa ja isäntäkin jo nälissään tupsahti tupaan. Kesäistä oloa täällä Vesantilalla siis vietellään ja kaikilla on kaikki hyvin. Ensi viikolla vietetään meillä Emppu Emeriquen 14v syntymäpäivää, luvassa maksamakkara - Rodeo -kakkua päivänsankarille. Juhannuksena sitten odotellaankin appivanhempia kylään, joten kyllähän tässä kesäkuussa touhua riittää.

Kommentit