Marraskuu puolessa välissä



Se on jo marraskuukin puolessa välisssä. Äkkiä se aika vaan menee. Säät olleet tosi vaihtelevat, välillä ollut mukavia pakkaspäiviä ja aurinkokin paistellut ja toisinaan taas on niiiiiin harmaata ja vettä sataa. Pohjosemmassa on jo luntakin sadellut. Saas nähdä milloin meille tulee ensi lumi.




Viikot menee töitä tehden ja tiistaisin aina opiskelen viron kieltä. On se vaan hauska kieli, toivottavasti oppisi sitä niin hyvin, että pärjäilisi ihan viron kielellä Virossa matkustellessa, mutta vielä on opittavaa ja paljon. Viime tunnilla meillä olikin Martinpäivä-asiaa, laulettiin lauluja ja tutustuttiin Mardipäev -tapoihin. Ope on kyllä mukava, hän tuo aina tuulahduksen Viron perinteistä ja kertoo paljon Viron kulttuuristakin.
Yhtenä iltana ompelin verhot anopilta saadusta ihanasta kankaasta, nyt on olohuoneessa uudet verhot. Mutta ei minusta kyllä ompelijaa tule, nytkin ihan mutu tuntumalta vetäsin suoraa saumaa, noh...pääasia että on siistit reunat :)
Aamuisin olen käynyt välillä saamassa heppaterapiaa, omat kun on niin kaukana niin välillä on kiva päästä nuuskuttelemaan ja rapsuttelemaan hevosia.



Vihdoin on meidän 2000 palan palapelikin valmis, siitä tulikin kyllä aivan älyttömän iso, hetken aikaa me sitä ihailtiin pöydän päällä, mutta purettiin se sitten pakettiin takaisin kun todettiin ettei meillä oikein ole paikkaa noin isolle taululle. Voi olla että 3000 palan palapelin kanssa käy samoin, mutta mukavintahan siinä onkin tuo tekemisen ilo ja kun löytää mihin mikäkin pala kuuluu.


Isältä saadut sytykkeet pääsivät loppumaan joten tänään tein ladossa lisää sytykkeitä. Isältä saadut kynttilänpätkät sulattelin ja kastelin sitten munakennojen palaset sulaan streariiniin ja sitten vain vähäksi aikaa kuivumaan. Nopeasti tuli tehty suhteellisen iso kasa. Nyt vain taas munakennoja säilyttelemään seuraavaa kertaa varten. Noilla sytykkeillä kyllä saapi hyvin tulet takkaan !



 Tänä aamuna sai lukea netistä, että Pariisiin oli tehty kahdeksan hyökkäystä eri puolille. Viattomia ihmisiä ammuttiin ja satoja kuoli ja haavoittui. Ilmeisesti Isis-ryhmä iskun takana. Pitää kyllä ihmetellä miten uskonnon turvin on "lupa" tappaa toinen ihminen, ei voi ymmärtää. Eikä voi ymmärtää mitä terroristin päässä liikkuu, mikä saa ihmisen toimimaan noin ja kaiken päätteeksi vielä surmaamaan itsensäkin. Voi sitä tuskaa ja hätää noilla ihmisillä ja omaisilla. Laittaa ajattelemaan, että ei tässä maailmassa enää mikään ole turvallista tai varmaa, mitä vain voi tapahtua. Saatat olla väärässä paikassa väärään aikaan ja kas elinpäiväsi ovatkin luetut. Vaikka täällä lintukodossa, omassa torpassa kaikki näyttää rauhaisalta, ei sitä koskaaan tiedä milloin se oma tallustelu täällä maan päällä päättyy. Pitää siis yrittää elää jokainen päivä niin, että kun illalla päänsä tyynyyn pistää, voi todeta tämänkin päivän olleen hyvä päivä ja voi olla tyytyväinen että on vielä elossa ja hengittää.



Kommentit