Päiväretkellä savossa ja Kouvolassa

Lähdettiin eilen aamutuimaan käymään savossa, vietiin äiteelle tietokone takaisin joka oli meillä ollut korjattavana. Aamu oli kovin pilvinen, mutta iltaa kohden sää vain lämpeni ja aurinkoakin riitti.

Savossa saatiin äiteen tekemää munakastiketta ja uusia siikli-perunoita, niillä meinattiin vallan ähky saada itsellemme aikaiseksi, oli kyllä niiiiiiiin hyvää ja jälkiruuaksi mansikkatorttua ja kahvia :) Siikliä otettiin torilta sen verran mukaan että saatiin kotiin viemiseksikin niitä, tänään saadaan taas herkutella kunnon perunoilla, nam!

Minä asentelin välillä tietokonetta ja isäntä jutteli autojuttuja isän kanssa, oikein oli leppoisa päivä Savossa.

Kotimatkalla "poikettiin" Kouvolan kautta, ajeltiin minun kotikulmilla ja näytin isännälle paikkoja joissa vietin nuoruuteni. Yksi ehkä merkittävimmistä oli Haukitie 8, en vain ensin meinannut löytää taloa, kun ympärille noussut hurja määrä uutta taloa, mutta löytyihän se..




tuossa kerrostalossa tuli vietettyä lapsuus yhdessä talon muiden lasten kanssa, ihania muistoja...  oi niitä aikoja... muistoissa talo kyllä oli minusta korkeampi, ja tuo pieni ylämäkikin talon edessä jyrkempi...mistähän johtuu että kaikki näyttää nyt 30 vuotta myöhemmin paaaljon pienemmältä :)

Jatkoimme matkaa katsomaan kouluja joita kävin, kumpaakaan ei ole enää olemassa. Lehtomäen ala-astetta ei enää ollut, paikalla ollut kauppakiinteistö on laajentunut nyt koulun tilalle. Koulun vieressä ollut seurakuntakeskus taas oli vielä paikoillaan, siellä tuli käytyä mm. iltapäiväkerhoissa. Seuraava koulu, jossa vietin suurimman osan kouluajastani, oli myöskin jo poistunut, Mansikka-ahon koulu on enää muisto vain. Niin ne ajat muuttuvat. Mutta oli ihanaa huomata, että jotain tuttua vielä löytyy :)



Nimittäin Nipan grilli, jossa käytiin joskus syömässä kun olin pikku tyttö, silloin vakio tilaus oli lihapiirakka 2 nakilla ja ketsupilla, ja samanlaisen otin eilenkin, tosin tällä erää myös sinapilla. Ja voi että, vielä oli sama maku tallella, vaikka ehkä lihapiirakka liian löllö nykyiseen makuuni, mutta siis tästäkin jo n. 30 vuotta kun viimeksi tällä kioskilla viimeksi syönyt ja edelleen on kioski pystyssä ja samoilla eväillä mennään. Isäntä otti tuplatorkkarin, jossa olikin sitten vähän enemmän syömistä :)

Kotiinpäin ajeltiin sitten vielä Eskolanmäen ja Rekolan kautta ja käytiin katsomassa vanhoja asuinseutujani ja sieltä sitten Korian kautta kotia kohti.

Mukava päivä oli, vaikka suurin osa ajasta taisikin mennä autossa istuen, mutta mikäs siinä kun matkan varrella paljon vanhoja autoja joita oli kiva bongailla ja kaunista suomalaista kesämaisemaa :) Oli mukava päiväretki, aivan kuin lomalla olisi ollut!

Kommentit