Syksy saapui

Elokuu tuli ja meni samoin kuin kesälomakin. Siitä ensimmäisen viikon olinkin ihan kotosalla ja  1,5 viikkoa sitten Virossa hevosia katsomassa. Siellä olikin meillä jälleen muuttopuuhia ja kengitystä ym. mukava, niistä enemmän hevosten omissa blogeissa.

Syksykin se saapui jälleen aivan kuin varkain, pellot ovat jo ruskeankeltaiset ja puidenkin lehdet alkavat kellastua. Säät on olleet vaihtelevat, välillä ihania aurinkoisen lämpimiä syyspäiviä ja välillä, kuten viime viikonlopulla, sataa monta päivää putkeen. Alla olevat kuvat on elokuun lopulta/syyskuun alusta.






Syksy toi myös mukanaan ryhdistäytymisen, nyt on meneillään meillä isännän kanssa elämäntaparemontti, yritetään katsoa mitä syödään ja milloin ja liikuntaa, sitä lisätään nyt roimasti elämään. Arkiliikunnan oheen kävelyä, jumppaa, salitreeniä ym. Itsellä ainakin motiivina ratsastamaan pääsy, tässä kunnossa ei ole mitään asiaa hevosen selkään.  Nyt vain kovalla tsempillä eteenpäin :)


tämä kukkakaaligratiini nyt ei kovin kevyttä ole kun kermaa juustoa, mutta ah niiiiiin hyväää !! 


Syksyn satoakin on jo keräilty, viinimarjat ja pakastimesta vanhat mansikat muuttuivat MehuMaijassa taas mehuksi, ei sitä tullut kuin litra, mutta kyllä sitä vain omaa mehua on mukava juoda vaikka sitä vähänkin, ja onhan siinä ainakin kaikki vitamiinit tallella.

Karviaisia tuli sen verran että sain tehtyä muutaman purkin "köyhän miehen lakkahilloa" eli karviais-porkkanahilloa ja hyväähän siitä tuli vaikka itse sanonkin, taidan siitä purkilliset viedä meidän vanhemmillekin :)


Elo Vesantilalla sujuu rauhaisasti, töissä käydään ja vapaa-ajat isäntä hommailee autojen kimpussa ja emäntä joko sisätiloissa kotihommia tai ulkona puutarhahommia tai sitten ladossa sytykkeiden kimpussa. On jo pitänyt takkaakin lämmitellä, kun on ollut niin kylmiä öitä ja sateisia päiviä.


Ensi viikonlopulla olisikin aika mennä käymään savon maalla ja sittenpäs se tämä emäntä lähteekin seuraavalla viikonlopulla jälleen viettämään laatuaikaa äiteen kanssa Tukholman päiväristeilylle :) Tiedossa myös Viron kielen viikonloppukurssi myöhemmin syksyllä ja tottahan toki Viroonkin taas matka käy syksyllä. Kaikkea kivaa siis tuo tämäkin syksy tullessaan.

Kommentit