Helteinen Helsinki päivä

Lähdimme viettämään helteistä Helsinki-päivää. Tarkoituksena oli käydä Hietaniemen hautausmaalla katsomassa anopin hautaa ja hautakiveä, miltä siellä näyttää. Kävelimme reippaina rautatieasemalta hautausmaalle ja hauta löytyikin heti. Siinähän se taiteilijakukkulan takana olikin.
Huolestuneena katselimme, kuinka haudalla kasvaa rikkaruohoja ja yksinäinen kukka kituuttelee kasvaa, taisi olla belargonia. Niinpä kun kotiin pääsimme, laitoimme postia hautainhoitoon ja katsotaan josko saisimme haudalle hoidon järjestettyä :) Ensi vuonnahan se onkin sitten helppoa, kun pääsee vaikka joka viikko haudalla käymään.






Hautausmaalta sitten kävelimme takaisin kohti keskustaa. Ihmettelimme kuinka rauhallista oli Kampin alueella eikä Esplanadillakaan ollut tungosta. Matkalla Esplanadin puistoon jäimme kuuntelemaan kun "mummot" svengaili Stockmannin luona. 



Puistossa istahdimme Runebergin patsaan juurelle kuuntelemaan kaunista viulunsoittoa ja hengähdimme hetken. Kyllä se Helsinki osaa olla kaunis! Kunhan sinne muutamme niin ajattelin ottaa missioksi käydä kaikki tai ainakin tunnetuimmat patsaat ja puistot läpi. Kivahan se on kesäpäivää viettää puistossa istuskellen. 

Siinähän se sitten alkoi jo nälkäkin kurnimaan mahassa, joten ei muuta kun ruokapaikan etsintään ja pitkällisen pohdinnan ja etsinnän (tai siis rouva etsi...) jälkeen päädyimme Citycentterin Burger Jointtiin, ja huh olipahan hyvät burgerit, itse tehdyt sämpylät ja pihvit ja makoisat ranskalaiset.  Siitä olikin sitten helppo "vyöryä" tien yli rautatieasemalle ja suunnata kohti kotia. 

Vielä olisi tarkoitus ainakin emännällä mennä käymään Snappertunassa/Raaseporissa linnaa katsomassa ja Mustion kartanokin taitaisi olla matkan varrella.

Kommentit