Kuusamo....nyt kutsui meitä Kuusamo....

Teimme isännän kanssa pienen kesälomareissun Kuusamoon ja Rovaniemelle, täsmä matkustamista parin päivän ajan, nyt tietää ajaneensa autoa! Kilometrejä parin päivän ajalta kertyi yhteensä 1865 km!

Koko reissun ajan oli tosi kivat kelit ja vaikka olimme varustautuneet offilla ym. varusteilla, ei itikat häirinneet laisinkaan oloa. Keskiviikkona lähdettiin, alkumatkaa kiusasi sumu, mutta sitten selveni ja loppumatka ajeltiinkin ihan kesäisessä kelissä.
Kajaanin jälkeen Sukevalla pidettiin tauko Linnanportissa ja ai että miten kiva paikka, siistit tilat ja syömiset tosi hyviä, etenkin juuri uunista tulleet itse tehdyt korvapuustit, vieläkin herahtaa vesi kielelle kun muistelee miten hyviä ne oli !!

Illalla saavuttiinkin Kuusamoon ja majapaikkaan Kuusamon Sokos Hotelliin. Paikkahan on hieman vanhempi, mutta kaikki toimi ja henkilökunta oli ystävällistä. Kävimme myös syömässä hotellin ravintolassa Hotkussa. Paikka oli saanut arvosteluja laidasta laitaan, mutta ainakin meidän tilaamat ruuat oli todella hyviä ja palvelu oli nopeaa. Etenkin jälkiruoka kanelikermassa haudutettu leipäjuusto lakkahillon kera.... oijoi... mitä herkkua!
Pieni miinus hotellissa oli ilmastoinnin säädön puute huoneisssa, etenkin yöllä oli tosi kuuma, vaikka ikkunaa pidimmekin auki. Huoneeseemme kuului myös sauna, jota ei sitten koko matkan aikana keretty lämmittämään ja parveke joka kyllä oli ahkerassa käytössä.

Torstaina sitten lähdimmekin päiväreissulle Rovaniemelle. Päivä olikin samalla meidän hääpäivä, 7 vuotta ollaan nyt yhdessä elämää eletty avioparina :)
Matkalla pysähdyimme Posiolla Pentikin myymälässä. Siellä oli tosi kiva vanhan ajan näyttely toisessa kerroksessa ! Tulihan sitä myös vähän shoppailtua, kun ostin alelaarista pari poro mukia :)
Rovaniemellä vietimme päivän isännän autoharrastusystäväpariskunnan (olipa pitkä sana...) kanssa, he kierrättivät meitä Joulupukin kylässä ja napapiirillä ja saimme myös kierroksen Rovaniemen keskustassakin. Kiitos vielä heille kestityksestä ja seurasta, oli oikein mukava päivä !
Rovaniemi on kaunis kaupunki, olisi mukava joskus mennä vielä uudelleenkin käymään.
Takaisin hotellille ajelimmekin Kemijärven kautta, maisemat oli kyllä hienoja !!

Kotimatkalle lähdettiinkin perjantaina, matkalla säät vaihteli sadekuuroista auringon paisteeseen. Matkalla pysähdyttiin ihmettelemään Hiljaista kansaa ja toki pysähdyimme kotimatkallakin Linnanportissa.
Mukava pikamatka lappiin piristi tätä lomaa. Saimme ihmetellä Kajaanin jälkeen poroja, joita olikin yllättävän paljon sekä Kuusamon alueella isot suo alueet ihmetytti.

Alla vielä kuvakoostetta reissusta :) kuvat räpsitty suurimmaksi osaksi autosta :)






näkymä huoneemme parvekkeelta järvelle päin

Kuusamon kirkko


Poroja oli paljon ja vasat oli sulosia!







yläkerran vanhan ajan museosta muutama kuva




harppaus napapiirin yli :)


joulupukki asuu tuossa rakennuksessa, en tohtinut mennä tervehtimään :)

Ounasvaaralta kuvattu maisemaa

muualla on betoniporsaat, Rovaniemellä on betoniporot


Hiljainen kansa, vaikuttava ympäristötaideteos matkan varrella.











Kommentit